Home
Relatietherapie
o
Mediation
o
Therapie
o
Zakelijk
o
Uw therapeute
o
Contact
o
Links
o
1. Psychosociale therapie Donderdag 5 Maart 2015
 
 
Iedereen heeft wel eens klachten of problemen die het leven (tijdelijk) op een onaangename wijze beïnvloeden. Dat kan zijn binnen je familie, gezin, relatie, op school of op je werk. Er kunnen  allerlei problemen of conflicten in het hier en nu spelen die jou nu op dit moment belemmeren om gelukkig te kunnen zijn. Ook kunnen er nog onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden zijn, die soms toch weer opspelen, omdat ze nog niet of nog niet volledig verwerkt zijn.
 
 
Soms wordt het je gewoon te veel. Je zit met jezelf in de knoop. Je zit gewoon niet lekker in je vel, je slaapt ook slechter en piekert veel en je weet niet goed meer om er uit te komen. De emoties stapelen zich steeds meer op. Je voelt je misschien erg verdrietig, moe, lusteloos, down, somber of zelfs depressief. Ook ontstaan plots ruzies waarvan jezelf soms de oorzaak niet meer weet.
 
De balans in jouw leven kan behoorlijk verstoord zijn. Je wilt hier het liefst zo snel mogelijk van af. Een gesprek met iemand uit de omgeving kan opluchten. Toch kom je er soms ondanks dat gesprek niet uit. Er verandert weinig aan je situatie. 
 
Psychosociale therapie en begeleiding kan jou helpen om hier uit te komen. Het is een professionele erkende kortdurende therapie voor mensen die om verschillende redenen tijdelijk vastlopen in hun leven thuis, op het werk of op school.
 
Soms kun je vast zitten in een gedragspatroon zonder dit zelf te beseffen. Zelfreflectie lukt dan moeilijk of niet meer. Feedback van anderen kun je moeilijk ontvangen. Het voelt dan vaker alsof alles en iedereen zich tegen je keert. Dit geeft vaak het gevoel van "niet lekker in je vel zitten", dit kan oplopende spanningen veroorzaken en uiteindelijk tot uitzichtloosheid leiden. Als deze stress situatie te lang aanhoudt treedt vermoeidheid op, ontstaat soms een burn-out, of andere lichamelijke klachten. Het is daarom belangrijk om hier zo snel mogelijk iets aan te doen.
 
"Kom je er alleen of samen even niet uit" Heb je misschien nog vragen? Bel of mail  0348-420568  of wil je direct een intakegesprek plannen dat kan ook.  
 
Samen onderzoeken we in de sessies de mogelijkheden die bij jou passen. Ik werk met gesprekstechnieken uit diverse therapievormen zoals de Systeemtherapie, Cognitieve therapie, RET, Oplossingsgerichte Psychotherapie, EFT (Emotionally Focused Therapy), Gestalttherapie, Provocatieve Therapie en NLP.
 
Door mijn kennis en ervaring met diverse therapie soorten kan ik maatwerk maken. Immers ieder mens is uniek.
 
Ik geef je inzicht in jouw gedragspatronen en belemmeringen en samen bekijken we wat wel voor jou in het hier en nu werkt. Zodat we tot een verandering en verbetering van jouw situatie komen. En jij weer gelukkig wordt en kan genieten van het leven.
 
 
Voor welke problemen / klachten
 
 • Je wilt werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling gewoon omdat je die behoeft voelt.
 • Je ervaart vaak problemen in contact met anderen en je begint iets te herkennen....
 • Je voelt je verdrietig, somber en  depressief.
 • Je zit niet lekker in je vel, je weet soms wel waardoor, maar hoe kom je hier nu uit.
 • Je hebt last van stress, burn-out ( gespecialiseerd in burn-out begeleiding).
 • Je voelt je faalangstig en onzeker.
 • Je voelt je angstig, het overvalt je op soms vreemde momenten
 • Je voelt je angstig, je hebt een fobie voor...
 • Je hebt iets traumatisch meegemaakt.
 • Je hebt problemen binnen je relatie, zie ook individueel werken aan je relatieprobleem.
 • Je hebt problemen thuis met je ouders.
 • Je wilt de dood van een voor jou geliefd persoon verwerken.
 • Je hebt je scheiding nog niet verwerkt.
 • Je hebt het verlies van je baan nog niet verwerkt.
 • Je ervaart steeds terugkerende problemen op de werkplek.
 • Je ervaart steeds terugkerende conflicten en problemen op school.
 • je bent onzeker over je moeder of vaderschap. Doe ik het wel goed.
 • je bent pas moeder en hebt een huilbaby, je moet wel blij zijn maar bent dit niet, je ervaart geen roze wolk.
 
 
Werkwijze
 
Tijdens een intake gesprek van ongeveer 1,5 uur bekijken we samen je hulpvraag. Vaak spelen er in je leven verschillende dingen en kun je jouw hulpvraag nog niet precies formuleren omdat er gewoon te veel speelt. Dat is absoluut niet erg. Dingen stapelen vaak. Uiteindelijk krijgen we alles wel in beeld en vormen we de uiteindelijke hulpvraag vanzelf. Dit kost vaak wel 3-4 sessies. En hierna bereiken we overwegend veel. We stellen samen n leerdoel op. Dit betekent dat je nu echt goed weet wat je werkelijk wilt veranderen. Je hebt al de helft bereikt.
 
Meestal zijn 8 tot 12 sessies van 1-1½uur voldoende om op eigen kracht weer verder te kunnen en te genieten van jouw leven. Uiteraard is het maakwerk en zijn soms 5 sessies voldoende. Immers ieder mens is uniek.
H
HH
 
 
 Top (of dubbelklik in de pagina)   Vorige Pagina