Home
Relatietherapie
o
Mediation
o
Therapie
o
Zakelijk
o
Uw therapeute
o
Contact
o
Links
o
3. Omgangsregeling Maandag 2 Februari 2015
Problemen met de omgangsregeling en graag komen tot contactverbetering in het belang van de kinderen en jullie zelf 
 
Je dacht alles goed geregeld te hebben en toch blijken er nu allerlei problemen zich voor te doen. Je ex-partner houdt zich niet aan de afspraken en de communicatie met je ex-partner verloopt erg moeilijk. Telkens verzand je in verwijten en ruzies. De kinderen zie je zichtbaar lijden onder deze ondertussen kwellende situatie. Je voelt je machteloos en onbegrepen. Het lijkt een vicieuze cirkel te zijn geworden waar niet uit te komen is. Hoe goed je ook denkt rekening te houden met je ex-partner toch blijft er sprake van miscommunicatie. Uiteindelijk gaat het niet langer meer op deze manier. Er moet een goede oplossing komen, of anders…..

 
Er kunnen verschillende problemen zich voordoen:
  • je ex-partner houdt zich niet aan gemaakte afspraken, waardoor er een onwerkbare situatie ontstaat;
  • je bent bezorgd over de rol van de ene ouder naar de kinderen toe, verzorgt mijn ex-partner mijn kind wel goed?;
  • je ex-partner heeft een nieuwe partner en je maakt je zorgen of zij of hij wel een goede medeopvoeder voor je kind(eren) is;
  • je ex-partner stalkt je, houdt je doen en laten constant in de gaten;
  • je ex-partner speelt negatieve ervaringen naar de kinderen uit;
  • je ex-partner maakt je in de omgeving zwart.
 
Werkwijze
 
Tijdens de begeleiding wordt gewerkt aan communicatie verbetering om zo te komen van verwijt naar wens. Jullie leren naar elkaar je wensen kenbaar te maken zonder dat het nu in ruzies escaleert. Alle gemaakte afspraken worden nog eens op een rijtje gezet en besproken, zodat we tot een werkbare situatie komen die goed is voor jullie beiden.
 
Heb je met deze situatie te maken dan kan Family Mediation je helpen. Wil je ex-partner niet meekomen? Ook individuele gesprekken kunnen jou helpen om anders met de situatie om te gaan. Heb je nog vragen? Wil je graag contactverbetering bereiken met je ex-partner?
Bel of mail mij dan even voor een intakegesprek
 
 
Gesprekken met de kinderen 
 
Ook therapeutische gesprekken met de kinderen zijn mogelijk. De kinderen worden in en tijdens het scheidingsproces soms een beetje vergeten. Ook zij hebben zo hun problemen met allerlei zaken, en willen hier veelal hun ouders niet mee belasten. Soms kunnen een paar gesprekken al voldoende bijdragen aan de verwerking van het scheidingsproces. Dit kan ontwikkelingsproblematiek op korte termijn en eigen relatieproblematiek op langere termijn helpen voorkomen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Top (of dubbelklik in de pagina)   Vorige Pagina