Home
Relatietherapie
o
Mediation
o
Therapie
o
Zakelijk
o
Uw therapeute
o
Contact
o
Links
o
1. Mediation Maandag 2 Februari 2015
Wat is Family Mediation?
 
Mediation is een vorm van begeleiding waarbij een neutrale onafhankelijke Therapeut/Mediator jullie begeleidt om in conflictsituaties tot een gezamenlijke oplossing te komen.
 
Scheiding
Dit kan het geval zijn bij een echtscheiding waar de emoties soms hoog oplopen en de communicatie niet goed meer loopt, maar er nog wel diverse zaken geregeld moeten worden. Zeker als er kinderen in het spel zijn en jullie ook in de toekomst nog met elkaar verder moeten is het aan te raden om in mediation te gaan. In de mediation begeleid ik jullie zodat jullie weer op een respectvolle manier met elkaar om kunnen gaan. Samen bekijken we wat er geregeld moet worden. 
 
 
Een vastgelopen omgangsregeling
Jullie hebben al een ouderschapsplan, maar het werkt gewoon niet. Telkens is er weer miscommunicatie en eindigen jullie in ruzies. Hoe goed jullie ook je best doen. Ondertussen zie je de kinderen er onder lijden.
Samen bekijken we jullie situatie. Wat loopt er al wel goed? Wat kan beter? Hoe kunnen jullie dit doen? Eventueel maken we nieuwe afspraken en leggen die vast in een ouderschapsplan.  
 
 
Familie en gezinsproblematiek
Waar de communicatie niet meer goed verloopt en de verbinding dreigt verbroken te worden of al is verbroken. Er zijn verschillende situaties: soms ben je gekwetst, zijn er dingen gezegd of gebeurd die gemaakt hebben dat jij nu boos en verdrietig bent. En de verbinding met je familie uit de weg gaat. Het is niet wat je wilt, maar het lukt ook niet om dingen duidelijk te maken. Je wilt graag dat het weer goed komt.
 
Soms voel je je binnen een familie niet welkom, en voel je je niet gesteund door je partner en jullie krijgen hier steeds vaker ruzies over.
 
Of jullie maken nu deel uit van een nieuw samengesteld gezin, met ingewikkelde omgangsregelingen wat voor de nodige stress zorgt. Jullie communicatie is gewoon niet goed. Het lijkt dat ieder woord dat gezegd wordt een andere uitwerking krijgt dan jij er mee bedoelde te zeggen. Alles wordt verkeerd opgevat. Het lukt niet om samen de verbinding te krijgen. Jullie kwetsen elkaar en zijn niet gelukkig.
 
 
 
Werkwijze
 
Tijdens een sessie mogen jullie om beurten jullie verhaal doen zonder dat je wordt onderbroken. Als Therapeut/ mediator geef ik jullie inzicht in jullie gedrag en de manier waarop jullie met elkaar communiceren. Er wordt jullie geleerd om van verwijt naar wens te komen zodat je kunt vertellen wat nu werkelijk je behoeften en verlangens zijn. Door de nieuw verworven vaardigheden  kunnen jullie ook in de toekomst anders met conflicten en bijkomende emoties omgaan.
 
Een mediation bestaat uit ongeveer 5 bijeenkomsten van 2 tot 3 uur. Aan het einde van de mediation zet de mediator ingeval van echtscheiding alle gemaakte afspraken op papier in de vorm van een vaststellingsovereenkomst of ouderschapsplan.
 
 
Voor welke problemen of conflicten?
  • Echtscheidingsbegeleiding
  • Problemen met de omgangsregeling voor de kinderen
  • Relatieproblemen
  • Familie-gezinsproblemen
Heb je nog vragen? Bel of mail  ( 0348-420568) mij dan even voor een intakegesprek.
 Top (of dubbelklik in de pagina)   Vorige Pagina