Home
Relatietherapie
o
Mediation
o
Therapie
o
Zakelijk
o
Uw therapeute
o
Contact
o
Links
o
2. Echtscheiding & begeleiding Dinsdag 6 Januari 2015
Family mediation/echtscheidingsbegeleiding
 
 
    De scheiding
Een echtscheiding kan in het leven van de mens een zeer ingrijpende en schokkende gebeurtenis zijn. Plots lijkt alles te zijn weggevaagd. Je kunt het gewoon niet geloven. Je zag het misschien onbewust wel aankomen, maar toch had je dit uiteindelijk niet verwacht. Allerlei vragen spoken door je hoofd en soms wordt je overspoeld door allerlei emoties. Was dit het nou? Het is niet eerlijk. Is onze relatie dan altijd zo slecht geweest? Hoe moet het nu verder met mij en de kinderen? Hoe en wat vertellen we de kinderen? Wat moet er allemaal geregeld worden?
 
 

Ook de vertrekkende partner kan al jaren met de kwellende gedachte hebben rond gelopen: ga ik verder of stop ik met mijn relatie? Hoe ga ik het vertellen? Hoe gaat mijn partner reageren? Wat zal iedereen er van vinden?

Bij scheiden spelen er drie fases: de emotionele, de zakelijke en de juridische. Dit maakt het voor jullie behoorlijk ingewikkeld. Deskundige begeleiding kan je door deze moeilijke periode in je leven helpen, en sta je er niet helemaal alleen voor.
 

De emotionele fase
 
Het is voor het verwerkingsproces belangrijk om de scheidingsmelding onder begeleiding te doen. Veelal zit een van de partners nog in de ontkenningsfase. De boodschap dat de ene partner wil scheiden komt niet door of wordt letterlijk verdrongen. Onder begeleiding kan in deze fase elke partner zijn of haar verhaal vertellen over het verloop van de relatie en de motivatie waarom je wil scheiden. Ook andere onuitgesproken gevoelens of zaken kunnen nu op tafel komen. De mediator/therapeut begeleidt het gesprek in goede banen. De communicatie wordt hersteld. Nadruk zal komen te liggen om van verwijt naar wens te komen. Dit is voor de toekomst erg belangrijk zeker als er kinderen zijn is het belangrijk om de scheiding goed te verwerken en af te ronden.
 
Kinderen worden in en tijdens het scheidingsproces nog wel eens gemakkelijk vergeten. Ouders hebben het zelf even veel te moeilijk. Voor de kinderen kan het goed zijn om eens te praten met een deskundige om zo toekomstige stoornissen in de ontwikkeling te voorkomen.
 

De zakelijke en juridische fase

Doordat er nu meer rust is gekomen. Kunnen we samen kijken naar wat er geregeld moet worden. Hoe willen jullie dit aanpakken, wat is de beste oplossing voor jullie beiden. Wat is er mogelijk en haalbaar.
 
In het geval er kinderen in het spel zijn moet er een ouderschapsplan opgesteld worden. Samen werken we diverse werkbladen door om zo te komen tot een goed ouderschapsplan.

Indien er kinderen van twaalf jaar en ouder zijn kunnen zij ook bij de gesprekken betrokken worden.
 
Heb je nog vragen? Bel of mail  0348-420568 mij dan even hier zijn geen kosten aan verbonden.
 
 Top (of dubbelklik in de pagina)   Vorige Pagina