Home
Relatietherapie
o
Mediation
o
Therapie
o
Zakelijk
o
Uw therapeute
o
Contact
o
Links
o
2. Persoonlijke groei Maandag 2 Februari 2015
Individuele Therapie
Life Coaching
Persoonlijke Groei en Ontwikkeling

In mijn therapie/begeleiding/coaching richt ik mij op jouw unieke mogelijkheden. De mens heeft een groot potentieel aan mogelijkheden in zich en door je daarop te richten kun je veel meer uit jezelf halen.

Wanneer je bijvoorbeeld langere tijd het gevoel hebt dat je constant moet voldoen aan wat anderen van je verwachten in je relatie, thuis, werk of op school en leeft om het anderen naar de zin te maken ontstaat op een zekere dag een leegte. Alle energie lijkt een andere richting op te gaan: je hebt je zelf weggecijferd en je eigen groei en behoeften zijn aan de kant gezet. Je kunt je op dat moment eenzaam en onbegrepen gaan voelen. In een dergelijke periode kunnen zelfs onbegrepen lichamelijke klachten ontstaan. Misschien ben je al bij je huisarts geweest en heeft hij of zij ook aangegeven om eens in therapie te gaan. Wacht dan niet te lang met hulp zoeken. Kom ervaren wat enkele sessies al met je doen.

Veelal heb je vroeger onbewust een overlevingsstrategie gekozen die je toen heeft geholpen om te overleven, echter nu staat dit gevormde patroon je in de weg en vormt een belemmering of stagnatie in je persoonlijke groei en ontwikkeling.

In mijn visie is zelfontplooiing de kern van het mens-zijn. De natuur van ieder mens is er op uit de mogelijkheden en talenten tot ontplooiing te brengen. Dat geldt zowel op sociaal gebied ( binnen de relatie, vriendschap met vrienden en vriendinnen) als op maatschappelijk gebied (schoolopleiding, baan, enz.).

Er zijn echter veel belemmeringen die ons er van afhouden werkelijk uit onszelf te halen wat er in zit en ons de vrijheid te geven om te doen wat we graag zouden willen. Bewustwording en inzicht over deze belemmeringen kunnen je helpen om tot een verandering te komen en je opnieuw de vrijheid te geven om te zijn wie je bent.

Tijdens de individuele therapie en begeleiding wordt gewerkt aan bewustzijnsontwikkeling. Hierbij werken we aan vragen als: Hoe komt het dat je doet wat je doet? Hoe komt het dat je blijft doen wat je doet als het overduidelijk is dat dit niet leidt tot wat je werkelijk wilt? Hoe komt het, dat als je het probeert anders te doen, je binnen de kortste keren weer terugvalt in je oude patronen? Door het verwerven van inzicht over jouw specifieke belemmeringen en het herkaderen van deze belemmeringen ontstaat er weer ruimte voor de ontwikkeling van groei en zelfontplooiing.
 
Life Coaching is een vorm van therapie/begeleiding/coaching die net een stapje verder gaat dan alleen coaching of alleen therapie. Deze combinatie is een wandeling naar je verleden-heden en naar de toekomst.
    
 • Levensvragen als: wie ben ik? Wat doe ik hier? Wat wil ik? Wat kan ik?
 •  Gevoelens van eenzaamheid, opgesloten gevoel, en ongelukkig voelen;
 • Onbegrepen lichamelijke klachten zoals: hoofd-nek-schouder en rugpijn;
 • Onverklaarbare vermoeidheid, slapeloze nachten en onrustig gevoel;
 • Burn-out;
 • Gevoelens van onmacht, boosheid en frustratie;
 • Gevoelens van angst voor afwijzing;
 • Faalangst, weinig zelfvertrouwen, onzekerheid over je kunnen;
 • Onverwerkte gevoelens uit je jeugd bijv. wegens pesten, incest, scheiding ouders, etc ;
 • Binnen je relatie kun je niet zijn wie je daadwerkelijk bent. Er is geen goede communicatie mogelijk met je partner er zijn steeds terugkerende ruzies met verwijten en je wilt hier graag verandering in en weet even niet meer hoe je dit aan moet pakken;
 • na de echtscheiding lukt het niet om met je ex-partner een goede omgangsregeling voor de kinderen te regelen, het maakt je wanhopig en verdrietig; 
 • problemen op je werk wegens te grote werkdruk; een reorganisatie die je behoorlijk aangrijpt; je vindt je werk gewoon niet meer leuk en je ziet nog geen alternatief en je zit ook niet lekker in je vel, er lijkt plots van alles te spelen;
 • problemen op school; terugkerende ruzies met docenten of mede studenten; je voelt je niet begrepen; problemen thuis omdat je ouders misschien gaan scheiden of zijn gescheiden; je voelt je angstig voor aankomende examens; je ouders hebben allerlei verwachtingen waar je niet aan kan voldoen.
 • begeleiding en coaching voor aanstaande moeders en vaders in de vorm van mama en papa coaching. Wat verandert er in mijn leven of ons leven nu wij een baby hebben.
 • Hoe om te gaan met een huilbaby, de roze wolk waar iedereen het over heeft maar ik ben helemaal niet blij.
 

Al deze zaken kunnen maken, dat jij tijdelijk even 'niet lekker in je vel zit' en je onbegrepen voelt. De problemen lijken je te belemmeren, je komt niet verder, het blijft je bewust of onbewust bezig houden.
 
Tijdens de therapie en begeleiding kunnen we samen kijken naar jouw mogelijkheden, en tegen welke belemmering jij aanloopt. Door het verhelderen van je situatie, en het aanleren van nieuwe vaardigheden en het toepassen hiervan, kan er weer ruimte ontstaan om verder te groeien en te zijn wie je echt bent!
 
Heb je na het lezen van mijn site nog vragen? Bel of mail  0348-420568 . Of wil je direct een intakegesprek inplannen dat kan ook.
 
 
  
 
 
 
 
 
 Top (of dubbelklik in de pagina)   Vorige Pagina