Home
Relatietherapie
o
Mediation
o
Therapie
o
Zakelijk
o
Uw therapeute
o
Contact
o
Links
o
1. Relatietherapie praktijk Woerden-Utrecht Vrijdag 15 September 2017
Hoe kunnen we het samen weer leuk hebben
en meer genieten van onszelf
en van elkaar?

 
 
Wanneer twee mensen elkaar ontmoeten en een vonk overspringt is dit vaak het begin van iets heel  moois. Je voelt je tot elkaar aangetrokken en er ontstaat verbinding. Je wilt zoveel mogelijk bij elkaar zijn. Soms is er al direct een diep maatjes gevoel. Je hebt het gevoel dat je alles met je partner kan delen. Een hechte relatie betekent immers: een gevoel van vertrouwen, de zekerheid dat er iemand voor je is en dat jij belangrijk bent voor de ander. Je lijkt je ideale partner gevonden te hebben.
 
Je partner
Je partner is een van de meest belangrijkste personen, en veelal de belangrijkste persoon, in je leven waar je het meeste mee wilt en kunt delen!  En dan…. na verloop van tijd, dit kan soms pas na vele jaren zijn, merk je dat je niet zo gelukkig meer bent . De relatie verloopt moeizaam. Je merkt steeds meer de verschillen tussen jou en je partner. Je mist  verbinding. Je mist je partner. Je mist de veiligheid  om diepe gevoelens  te delen, verlangens en behoeftes  uit te spreken, je gesteund te voelen in je streven naar zelfontplooiing of je juist bijstaan in tegenspoed. Jullie voelen je eenzaam en onbegrepen.
 
Kortom: wat is een relatie ook alweer ....een veilig thuis hebben waar het fijn is om te zijn! Waar liefde en harmonie is. Jullie elkaar aanvoelen!
 
Gevoel
Soms leven partners letterlijk jarenlang langs elkaar heen. Het voelt alsof jullie vreemden voor elkaar aan het worden zijn. Jullie doen ook steeds minder leuke dingen samen. Het gevoel lijkt dood of weg te gaan. Je vraagt je zelfs af of de ander je nog wel zou missen als je er niet zou zijn. Immers hij of zij ziet je toch niet meer staan. Je voelt je eenzaam en onbegrepen. En de communicatie hierover lukt niet goed.
 
Stilte
In sommige relaties is er stilte. Partners spreken de irritaties niet uit. Er is ruzie, maar die wordt niet uitgesproken omdat je dat niet durft, of omdat je dit niet van huis uit gewend bent. Je vindt het moeilijk om dingen hard op te zeggen, omdat je de ander niet wilt kwetsen of omdat communicatie niet je sterkste kant is. Soms liggen partners in stilte jaren naast elkaar in bed. De spanning hierdoor is bijna ondragelijk. Je weet je bijna geen raad meer.
 
Ruzies
Op de een of ander manier luisteren jullie niet goed meer naar elkaar. Je hebt het ondertussen al op zoveel verschillende manieren geprobeerd. Het lijkt niet meer binnen te komen. Hoe goed je ook je best doet. De verbinding  die er in het begin tussen jullie was lijkt weg te zijn. Wat in de beginjaren gewoon lukte lijkt nu niet meer te werken. De vanzelfsprekendheid is weg. Soms lijkt het gevoel voor elkaar letterlijk dood.
 
In sommige relaties is er hierdoor in de loop van de tijd zoveel onmacht ontstaan, waardoor partners elkaar alleen nog maar vreselijke dingen naar het hoofd slingeren. De vele irritaties en verwijten zijn ondertussen flink opgelopen en heel voorspelbaar geworden. Het maakt je verdrietig en eenzaam. Het voelt als oorlog. Het lijkt wel of jullie elkaars vijanden zijn in plaats van elkaars geliefden. Je hebt daarom gewoon geen zin meer om naar huis te gaan. Je blijft liever langer werken of je gaat stappen met vrienden of vriendinnen. Jullie doen steeds minder samen. Ook vraag je je steeds vaker af: horen wij wel bij elkaar? Hou ik nog wel van hem of van haar? Moet het nou zo? Is dit mijn leven?
 
Een Derde
Soms ontmoet een van de partners vanuit ontstane eenzaamheid een ander. Je hebt  er niet bewust naar gezocht, maar voordat je het wist gaven die gesprekken op hyves, facebook of met  een collega je een goed gevoel.  Iemand die naar jou luisterde en waar je je eenzaamheid mee kon delen. En toch voelt het niet echt goed, want je wilt dit gevoel het liefste  met je partner delen. Deze bewustwording of dit signaal geeft heel vaak aanleiding om hulp te zoeken en dat is zeker niet altijd te laat!
 
Scheiden of blijven?
De situatie kan zo ondragelijk geworden zijn dat je echt geen uitweg meer ziet. Er spoken gedachte door je hoofd: scheiden of blijven? Hoewel je hier niet aan wilt denken, want dan spoken er nog meer vragen door je hoofd. Zo van: hoe nu verder? Hoe nu verder voor de kinderen? Hoe moet het met het huis? Ook wanneer je dit soort gedachten hebt is het nog niet te laat. Kies voor beslissingstherapie! Samen onderzoeken we of jullie relatie nog te redden is en wat er daarvoor nodig is. Als jullie of een van jullie toch kiest om te willen stoppen, kunnen we samen kijken hoe dan verder. Ook hierin ligt een kans voor jullie zeker als er kinderen in het spel zijn.
 
Ga in relatietherapie voordat het uit de hand loopt. Het werkt echt!
 
Misschien heb je er al eens met anderen over gesproken, maar ook dat heeft niet geholpen. Of je kunt niet met iemand anders hierover spreken omdat dit voelt als verraad naar je partner of je schaamt  je ervoor. Als je op dit punt bent aangekomen is het goed dat je nu op mijn site bent aangekomen. Het is inderdaad  verstandig om  professionele hulp in te schakelen. Ik begrijp dat de stap naar een vreemde moeilijk is en de zoektocht naar de juiste relatietherapeut nog moeilijker.  Maar wat heb je te verliezen? Zo gaat het toch ook niet langer? 
 
De effecten van relatieproblemen hebben vaak een diepere doorwerking dan je je realiseert. Vaak functioneer je op je werk ook niet meer optimaal.  Je merkt dan dat je je niet meer goed kan concentreren. Ook komen in een dergelijke periode van relatieproblematiek veel onbegrepen lichamelijke klachten voor, veroorzaakt door de voortdurende spanningen waarin je leeft.
 
Zelfs al heb je veel twijfels of het nog wel goed kan komen. Is mijn advies: ga in beslissingstherapie!  Een therapeut kan jullie  helpen om jullie patronen te doorbreken. Je hebt  immers weinig of niets te verliezen…. eerder te winnen. Kom ervaren wat een 1-5 sessies al met jullie doen. Geef  jezelf en jullie een kans. Wacht niet te lang met hulp zoeken. Heb je na het lezen van mijn site nog vragen. Bel of mail  0348-420568 mij gerust voor het maken van een intakegesprek.
 
 
 
Een relatie is pas verrijkend en gezond wanneer partners open met elkaar kunnen spreken over hun verwachtingen, verlangens, en gevoelens. Een hechte relatie betekent een gevoel van vertrouwen, de zekerheid dat er iemand voor je is en bovenal dat jij belangrijk bent voor je partner.
 Top (of dubbelklik in de pagina)   Vorige Pagina